Studiu din cartea „Apocalipsa”

Nu poți avea o relație sănătoasă cu Dumnezeu fără a te adânci în mod constant în Cuvântul Său, care este Biblia. Trebuie să mărturisesc faptul că, mai ales în primii ani ai vieții mele de credință, erau anumite părți din această Carte care îmi induceau stări nu tocmai confortabile. Treceam, pe rând de la groază la nedumerire, de la curiozitate la sentimentul că nu voi reuși niciodată a le înțelege pe deplin semnificațiile. Apocalipsa era una dintre acestea. Pe măsură ce anii au trecut am înțeles că, deși voi pătrunde tot mai mult pe măsură ce citesc, întotdeauna vor exista lucruri noi care mă vor umple de bucurie, prin mesajul divin ce mi le transmit, comori de descoperit și bucuria unei continue comunicări cu Creatorul.

Cei mai mulți oameni se apropie de Cartea Apocalipsei ca de un oracol, ce nu are altă menire decât să ne reveleze lucrurile ce vor fi la sfârșit. Alții au văzut în senzaționalul imaginilor descrise acolo o sursă de profit, generând o adevărată industrie din articolele, cărțile, filmele ce au fost produse pornind de la ea. Cei ce vor arunca însă a doua și a treia privire în carte, înțelegând-o din perspectiva relației, vor realiza că deși revelația cu privire la vremurile de pe urmă este una deosebit de importantă, scopul acesta este mult prea mic pentru a ne limita la el.

Apocalipsa este cartea ce îl are în centru pe Cristos glorificat, iar diferitele perspective de a privi sfârșitul nu fac decât să împartă sentimentele și oamenii: unii vor tresălta de bucurie, în timp ce alții se vor umple de groază la mesajul ei.

Vă invit ca, în lunile ce urmează, să urmăriți pe blogul ”Pentru Isus”ciclul de mesaje ce va parcurge întreaga carte a Apocalipsei. Capitol cu capitol, verset cu verset și adâncindu-vă în studiul ei veți descoperi frumusețea și măreția revelației divine. Mesajele vor fi prezentate de pastorul Florin Enescu, de la Biserica Calvary Chapel București și pot fi găsite în secțiunile ”Predici” și ”Apocalipsa” ale blogului.

There are no comments on this post.

Lasă un comentariu