Pentru Gigi Contra

MarianAm o veste. Pentru unii e bună, pentru ceilalţi mai puţin. Şi aşa am reuşit să împart o lume întreagă în două categorii, folosind propriile-mi criterii. Neîndoielnic, vor fi destui Gigi Contra, dar cine îi mai ascultă. Nu cred că e doar o impresie personală faptul că s-a înmulţit puţin peste măsură soiul ăsta, fie că poartă în buletin sau doar în spuse numele de „Gigi”.

Începusem bine, dar uite că mă pierd în detalii! Aş vrea să pot spune că e tot vina lui Gigi, dar nu e. Până la urmă el mi-e simpatic, în limita în care nu ne ciocnim prea des. Sau deloc. Dar sunt alţii care îi ţin locul. O lume întreagă de Gigi. Toţi contra!

Hopa! Iaca aşa am ajuns la subiectul meu. În fiecare dintre noi exista un Gigi, într-unii mai mic, în alţii mai puţin; cu toţii cuntem sau am fost contra. Prin natura noastră împotrivitoare, ne-am împotrivit chiar şi lui… Dumnezeu!

Care-i vestea? Well, sper să nu vă supăr, doar pentru unii e nouă: cu toată împotrivirea naturii noastre umane de Gigi, Dumnezeu ne iubeşte! Şi deşi suntem pasibili de a fi chemaţi la judecată (asemeni unui alt Gigi, numai că DNA-ul şi instanţele de aici sunt nimic pe lângă judecata la care fac eu referire) şi vinovaţi de numa, Dumnezeu ne-a oferit un târg. Unul avantajos pentru noi, pentru că nu ne costă nimic. Acum, cât de puţin Gigi ai fi, trebuie să înţelegi că e afacerea vieţii. Pe El l-a costat totul: viaţa Fiului Său! Pe tine, nimic. Un simplu „da”. Freacă-ţi mâinile şi acceptă: oferta e limitată. Vine o zi când nu mai poţi beneficia de ea.

Dragă Gigi, recapitulez. Nu că aş crede că, dacă nu ai carte multă, nu ai cum să înţelegi. Bunicul a fost un om cu puţine clase şi totuşi mă uimea cât de multe cunoaşte. Poţi fi simplu analfabet sau doctor, mesajul e acelaşi: este timpul să te trezeşti. Vei spune că eşti un om bun şi moral: nu eşti! Sau eşti doar în aparenţă. Natura umană te trădează mereu, iar păcatul nu poate fi clasificat după gravitate,cel puţin din punct de vedere al efectului, despre care Biblia ne învaţă că este moartea.Vei spune că ai devenit deja creştin. Nu eşti cu nimic mai scutit! Dumnezeu ne îndeamnă la trezire. La o viaţă nouă, trăită în dependenţă şi în ascultare de El. Ne cheamă la o şcoală a caracterelor, care să ne pregătească pentru eternitate. Te îndemn să accepţi. Te îndemn să vii la cafeaua trezirii împreună cu mine! El îţi va spune cum şi ce trebuie să faci.

Gigi, nu mai fi contra, trezeşte-te!

Marian Zaharia

Reclame

7 răspunsuri

 1. 1 la mana, ca Gigi-contra ma tem ca e iremediabil condamnat la impotrivire, fara obiect de-altfel. Condamnat de neputinta lui de-a se smulge din ignoranta si supeficialitate. Condamnat de lipsa de credinta, dar si de logica…

  2 la mana: daca printr-o minune Gigi se lasa de contre, probabil va ajunge sa-i starneasca pe altii sa se-apuce.

 2. Adi, toata viata, pana am devenit crestin, am fost un Gigi Contra. Uneori mai am si acum apucaturi, dar imi revin si imi cer iertare. Dumnezeu m-a trezit si m-a pus la punct. Daca a facut-o cu mine, nu cred ca va avea probleme cu nimeni!

 3. Toti oamenii au ceva de la Gigi Contra, dar o alta impartire a lumii este: unii am mai mult decat ceilalti 🙂
  Important este: CONTRA LA CE?
  Iar evaluarea care conteaza cel mai mult, o face Dumnezeu.

 4. Salut,
  Am cautat adresa ta de e-mail pentru ca vreau sa te invit sa participi la un proiect legat de carte numit “anul 2009 exprimat in carti”, proiect ce se desfasoara pana la sfarsitul lunii ianuarie. Pentru ca nu am gasit-o iti las aici un comentariu pe care il poti sterge ulterior.
  Tot ce trebuie sa faci este sa ne spui care sunt cele 5 carti care te-au marcat sau impresionat placut in 2009 si sa le recomanzi in cateva cuvinte si altora.
  Mai multe detalii despre proiect gasesti aici http://www.blog.gramma.ro/?p=106 .
  Multumesc si astept cu interes raspunsul tau

 5. Interesant blogutzu’ tau. Si extrem de practic… spiritual vorbind, daca se poate asocia asa ceva. Keep up the good work!

  • Draga Gianny, multumesc.

   Doresc doar să îi aduc slavă lui Dumnezeu, fiind unul dintre multele indicatoare catre cer!

   Te astept şi pe viitor, cu drag.

 6. Toti oamenii au ceva de la Gigi Contra, dar o alta impartire a lumii este: unii am mai mult decat ceilalti Important este: CONTRA LA CE?Iar evaluarea care conteaza cel mai mult, o face Dumnezeu.
  +1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: